Over ons

Ben Boessen
Nationaal/Internationaal springruiter Ben Boessen heeft zijn dressuuropleiding genoten onder Ernest van Loon en Bert Rutten.

Op 18-jarige leeftijd liep hij één jaar stage bij Daan Nanning en Henk Nooren. Waarna in Ermelo het instructeurs diploma werd behaald.

Vervolgens was hij enige jaren werkzaam bij het overheidsbedrijf DPN met het rijden en op concoursen uitbrengen van dekhengsten, onder supervisie van Henk Nooren.

Tijdens zijn opleiding tot springruiter werd hij begeleid door o.a. Henk Nooren, Rob Ehrens, Albert Voorn, Bert Romp en Daan Nanning.
In 1989 werd Handels- en Trainingsstal Boessen Horses in Geulle gestart.

Tijdens zijn carrière heeft Ben vele overwinningen achter zijn naam mogen schrijven. Zo is hij meerdere malen Limburgs en Nederlands kampioen geworden en is tot op het hoogste niveau van de sport actief geweest.

De twee bekendste paarden die uit zijn opleiding voort zijn gekomen zijn de Olympische paarden: Royal Kaliber (Athene 2004) en Royal Power (Beijing 2008, London 2012) .

Momenteel heeft Ben de algemene leiding over de stal. Dagelijks is hij in de weer om jong talent te scouten en contacten te onderhouden. Door zijn jarenlange ervaring weet hij als geen ander het juiste paard aan de juiste ruiter te koppelen. Klant tevredenheid staat bij ons dan ook zeer hoog in het vaandel!

Ben Boessen
Laurens Boessen
Laurens Boessen
Dierenarts en gediplomeerd paardentandarts Laurens Boessen heeft zijn opleiding tot dierenarts (specialisatie paard) gevolgd aan de Universiteit Utrecht. Zijn opleiding tot paardentandarts heeft Laurens genoten onder Peter Helthuis, Idaho Instructor en Hoofdinstructeur van de Academy BESW Duitsland.

In 2017 werd de praktijk Boessen Horses - Dental Care gestart. Middels de juiste bevoegdheden, kennis, jaren aan ervaring en een breed netwerk is Laurens Boessen in staat uw paard te voorzien van de best mogelijke tandheelkundige zorg.

Laurens Boessen
Maykel Boessen
In zijn jonge jaren was Maykel Boessen altijd op en rondom de stallen te vinden. Na een korte tijd bij de pony’s heeft hij het roer omgegooid en is begonnen met Freestyle Snowboarden.

Met 20 jaar heeft hij uiteindelijk terug een carrière switch gemaakt naar de paarden en is sindsdien niet uit het zadel weg te slaan! In zijn eerste seizoen werd Maykel Nederlands Kampioen en heeft vervolgens een heleboel overwinningen achter zijn naam mogen schrijven tot op 1m30 niveau.

Momenteel leidt Maykel de jonge paarden op en brengt deze uit op concours.

Maykel Boessen